Úrnapján - harangzúgás

Ha én szín lennék, LILA lennék!



A LILA az átmenet színe, a metamorfózisé. A bábállapot színe miközben a lárvából lepke lesz. Itt lesz a káoszból rend, és a rendből káosz.
Mert ugyan Ő valaha KIRÁLYKÉK volt, de az utóbbi időben elég sok fájdalmas VÖRÖS is keveredett hozzá. Így lett  LILA
Ő a REZGÉS maga, a nagy üres terek kitöltője. Kitölt minden rést és sarkot, hogy lekerekítse azt. Majd, ha eléri 760-800 billió rezgést másodpercenként megtestesül és 430-390 nm hosszúságú hullámokból álló BUBURÉK állagú HARANGGÁ válik. Ha viszont nem kellő hozzáértéssel érintik meg, elpattan és eltűnik.
Ha tér megfelelő, akkor hangja mindig az arra éhezőnek megfelelő, a csengettyűtől a harangzúgásig terjed, a gyenge szellő 10 dB-jétől, a kazánkovácsolás 120 dB-jéig. 

Efölött már fáj (itt már jön a fájdalom küszöb), dominánssá válik a vörös, és kis piros fájdalom-göböcskék formájában kiül a harangnyelvre és várja, hogy akkorára nőjenek egy nagy gömbbé összeolvadva, hogy lecsöppenhessen a földre, és elmúljon ez a rémisztő érzés, mely egyben megtestesülése tanúbizonysága is. (A fájdalom jelzi azt, hogy itt él a Földön.) 
Fájdalomoldásra néha segítségére van a kék víz az esőből, vagy a folyókból, mely hamarabb túl segíti e megpróbáltatáson. Csorgó vízként bemossa fájdalom-göböcskéket a földbe, amint a villámhárító a villámot leföldeli.
Ha sokáig gyűlnek a fájdalom-göböcskék a harangnyelv végén a buborék fala megvastagszik és víz gyűlik össze benne és egészen a földig ér. (Vízhólyag) 
Addig él e vastag burok, míg az utolsó göböcske is lecsusszan e csúszdán. Majd a buborék fala kiszárad, kicserepesedik és korpa formájában lehull a földre, termékennyé téve azt. (A por a környezetünkben javarészt saját elhalt bőrsejtjeinkből áll.)

A LILA HARANG formájában benne van nőisége és férfiassága is egyben. A rezgése kiadja mindkét formát. Attól függően, hogy honnan nézzük.

Ha túllépi a lilaság rezgésszámát, már észre sem veszed. Akkor számodra eltűnik, és csak akkor jön elő, ha ráhangolódsz és közelítesz az Ő hullámhossza felé. Ő ezt már messziről megérzi és eléd siet. A hetedik hullámára felültetve kivisz az Ő partjára, mely a ti közös partotok is lehet, ha te is akarod.

Ha akarja kehelyformájába keser-édes sűrű ital kerülhet, mely nem hagyja kiszáradni e hártya falát, melynek illata hol orgonáé, hol ibolyáé, hol meg levenduláé.

Ha becsukod a szemed, akkor szemhéjadon belül NAPSÁRGÁNAK fogod Őt látni.

Álló harang Ő, mely minden rezgést észlel a légy szárnyától az üvöltő szirénáig. 

Álltában az a feladata, hogy a csendest felerősítse, s a hangost lecsillapítsa, és ebből az erősítésből és gyengítésből a legszebbet hozza ki, úgyhogy Ő a maga LILASÁGÁBAN állva maradjon. (Legfőbb jótéteménye, hogy az epilepsziás rohamokat jelenlétével szelídíti.)

Az anyagi minőségek partján mindig ott van. (Ott, ahol a víz a homokkal összeér, vagy a víz az éggel találkozik.)

Ez adja életterét. Ha e három halmazállapot nincs egyensúlyban, akkor torzulások jönnek létre rajta, és Ő már se nem lila, se nem harang, se nem keserédes ízű, se édes virágillatú. Ekkor minden szétesik és Ő szétpattan.

Az Őt erősítő, szinten tartó hullámhosszon és közegben pedig sokáig tudja betölteni legfőbb feladatát.

(A régi időkben, amikor még nem volt telefon számítógép és Internet, akkor a vihart a templomok harangjaival jelezték előre, és ezáltal, hogy megszólalt a harang úgy vélték, hogy az ereje is kisebb lesz, mire odaér.
De a napfogyatkozások ideje alatt is végig harangoztak, hogy a következmények ne legyenek olyan nagyok. Szóval a harangnak közvetítő szerepe van a feszültségek oldásában.)


Budapest, 2001. május - 2018. június




Harangozás

https://www.facebook.com/Dambsmash/videos/603393480034560/


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A CSAPDÁBA EJTETT FÉNY

A lábmosás - Nagycsütörtöki felismerés

Szellő - Fény - Fátyol - zen meditáció nyitott szemmel